20.2 C
București
marți, 22 iunie 2021 - 8:05

Avertizare COD GALBEN de vreme rea în șapte județe, în următoarele două ore

spot_img

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore

 Cod galben de vijelii în București și Ilfov

Șapte județe din nordul, centrul și nord-estul țării sunt vizate, vineri, de noi atenționări de fenomene meteo extreme, valabile până la ora 16,00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/.

Între orele 14,05 — 15,35, local în sud-estul județului Harghita, la început mai ales în zona localităților Cosmeni, Plăieșii de Jos, Sânmartin, Ciuc, Sângeorgiu, Tușnad, Băile Tușnad, Păuleni-Ciuc, Frumoasa, Lunca de Sus, Bălan, Leliceni, apoi în zona localităților Sâncrăieni, Ciceu, Vlăhița, Lueta și municipiul Mircurea Ciuc, se vor semnala cantități de precipitații ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

Totodată, în intervalul orar 14,20 — 15,30, în sudul județului Suceava (inclusiv în zona delimitată de localitățile: Rașca, Mălini, Baia), local în zona de munte a județului Bacău, delimitată de localitățile Zemeș, Moinești, Comănești, precum și în partea central-vestică a județului Neamț (inclusiv în zona de munte, delimitată de localitățile Bicaz, Pângărați, Hangu, Garcina, Crăcăoani și municipiul Piatra Neamț) sunt prognozate cantități de apă ce vor atinge și depăși 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă ale vântului.

Conform meteorologilor, până la ora 16,00, local în județul Sălaj (îndeosebi în zona delimitată de localitățile Camar, Nușfalău, Cizer, Almașu, Cuzaplac, Hida, Creaca, Salatig, Chiejd), local, în județul Cluj, îndeosebi în zona delimitată de localitățile Căpușu Mare, Maguri-Răcătău, Băioșara, Moldovenești, Turda, Ceanu Mare, Cojocna, Borșa, Panticeu, Aghireșu, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca, se vor semnala cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Fenomene meteo similare se vor produce până la orele 16,35 local în județul Covasna, la început mai ales în zona localităților Bixad, Micfalău, Turia, Bățani, Malnaș, Vârghiș, Brăduț, Baraolt, Bodoc, Ghidfalău, cu deplasare spre zona localităților Valea Crișului, Arcuș, municipiul Sf. Gheorghe și Reci.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

C.A.