-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 3:09
No menu items!

Avertizări de vreme rea în toată țara

spot_img

Vine frigul în zilele ce urmează. Meteorologii au emis, luni, avertizări de cod portocaliu, cu vânt puternic pentru Dobrogea şi cod galben pentru Muntenia şi Moldova. În unele zone sunt semnalate intensificări de vânt care ajung la viteze de până la 90 de kilometri pe oră.

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă până la ora 11 în zona Dobrogea, unde vântul depăşeşte 90 de kilometri pe oră.

Sudul şi estul Munteniei, judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Buzău, sunt până la ora 10.20 sub avertizare de cod galben, fiind semnalate intensificări ale vântului ce depăşesc la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră.

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben şi pentru judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi, valabilă până la ora 11. În aceste judeţe sunt intensificări ale vântului cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră şi izolat până la 70 de kilometri pe oră, precum şi ploi care local, în estul zonei, pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat. D.M.