11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 21:34

Avertismentul SUA: Corupţia a atins un nivel critic în Bulgaria

spot_img

Berton:”Este nevoie de voinţă politică şi capacitate profesională pentru a implementa toate iniţiativele şi reformele anticorupţie”

 coruptie

Corupţia în Bulgaria a atins un nivel de criză şi afectează toţi cetăţenii, a declarat Bruce Berton, adjunctul şefului de misiune la ambasada Statelor Unite în Sofia.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Corupţiei, care se sărbătoreşte anual pe 9 decembrie, Berton s-a adresat reprezentanţilor sistemului judiciar din Bulgaria, scrie Novinite.com.

Corupţia este o problemă la nivel mondial, care afectează inclusiv Statele Unite, aşa cum ne arată multe titluri din presă. Din nefericire, mă tem că în Bulgaria corupţia a atins un nivel critic care are impact negativ asupra vieţii fiecărui cetăţean

Bruce Berton,

adjunctul şefului de misiune la ambasada Statelor Unite în Sofia

“Este nevoie de voinţă politică şi capacitate profesională pentru a implementa toate iniţiativele şi reformele anticorupţie”, a subliniat el, citat de agenţia BGNES şi biroul de presă al ambasadei SUA la Sofia..

“În ultimii 20 de ani, administraţia SUA a oferit finanţare de 64 de milioane de dolari pentru programe destinate consolidării statului de drept în Bulgaria, inclusiv programe de formare pentru magistraţii bulgari”, a adăugat adjunctul şefului de misiune la ambasada Statelor Unite în Sofia.