6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:11

Avertismentul NATO și UE în legătură cu Stat Islamic

spot_img

Stat Islamic pregătește noi atacuri în Europa, pentru care încearcă să facă rost de arme biologice și nucleare. Acesta este avertismentul lansat de mai mulți oficiali NATO și ai Uniunii Europene, relatează “The Independent”.

Potrivit oficialilor citați de jurnaliștii britanici, există “îngrijorări justificate” în ceea ce privește încercările jihadiștilor de a obține arme de distrugere în masă.

“Legat de armele biologice, chimice și radiologice, îngrijorările noastre sunt justificate”, a declarat Jorge Berto Silva, șeful Departamentului de combatere a terorismului, din cadrul Comisiei Europene.

Stat Islamic s-ar putea diviza în două facțiuni – una a cărei atribuție să fie “protejarea califatului în Irak și Siria -, și alta care să se ocupe de organizarea atentatelor teroriste în Europa.

Jamie Shea, secretarul general interimar pentru amenințări teroriste al NATO, susține că, cel mai probabil, situația se va înrăutăți în urmatoarele luni în privința alertelor teroriste.

Avertismentele vin în contextul în care autoritățile belgiene au arătat că mai mulți militanți ai Statului Islamic au fost trimiși în Europa.

R.D.