-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:43
No menu items!

Avertismentul meteorologilor. Vremea se schimbă radical

spot_img

Meteorologii anunță că, zilele următoare, temperaturile în România vor ajunge la valorile normale pentru mijlocul lunii decembrie, temperaturi care nu ar trebui să treacă de 6-7 grade Celsius. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, și un Cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului, valabilă în judeţele Tulcea şi Constanţa. Avertrizarea este valabilă de miercuri, de la ora 20.00, până joi, la ora 14.00.

“În intervalul menţionat în Dobrogea vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp) şi local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40…45 km/h. Pe litoral precipitaţiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50…60 km/h”, a arătat ANM.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în estul Munteniei, unde vor fi şi condiţii de polei.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat, în direct la Antena 3, cum va fi vremea în următoarea perioadă, dar şi când va ninge.

“O vreme în răcire, inclusiv în partea de sud-est a ţării, acolo unde astăzi am mai înregistrat temperaturi mai mari de 10 grade Celsius, cel mai cald a fost la Călăraşi cu 13 grade Celsius. În această dimineaţă, am avut la 44 de staţii meteo depăşite recordurile pentru temperaturi minime, fiind înregistrate cele mai ridicate valori ale acestor temperaturi pentru o zi de 12 decembrie în România.

Nopţile şi dimineţile vor fi reci, temperaturi preponderent negative în cea mai mare parte a ţării, exceptând zona litoralului unde vom avea minime de cel mult 1-2 grade Celsius, iar în zonele depresionare este posibil să înregistrăm valori chiar de până la -7 grade Celsius”, a declarat directorul ANM.

Raluca Dan