10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 18:38

Avertismentul MAE pentru românii care merg în Franța

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Franței că traficul aerian și feroviar urmează să fie perturbat, joi, din cauza grevei anunțate de principalele două sindicate ale regiei autonome a transporturilor pariziene, dar și a îndemnului la grevă emis de trei sindicate ale Air France.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de MAE, pe liniile A și B ale Rețelei Expres Regionale (RER) va circula, în medie, un tren din două.

Mai mult, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a cerut companiilor aeriene să reducă programul de zbor cu 20% la aeroportul Orly și cu o treime pe aeroportul din Marsilia, din cauza îndemnului la grevă emis de trei sindicate ale Air France. Se preconizează probleme în traficul aerian pe întreg teritoriul Franței.

Oficialii MAE român recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

R.D.