13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 10:04

Avertismentul MAE pentru românii care merg în Danemarca

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetățenii români care călătoresc în Danemarca despre decizia de prelungire a controalelor la frontiera danezo-germană până pe 3 mai.

Reprezentanții MAE au precizat, luni, într-un comunicat de presă, că toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime și terestre dinspre Germania în Danemarca trebuie să dețină un act de identitate valabil. De asemenea, cerința este obligatorie pentru persoanele care tranzitează Danemarca spre Suedia.

Autoritățile de la Copenhaga avertizează și asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim și rutier (autobuze) din cauza obligativității verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

Oficialii MAE mai arată că persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. În aceste condiții, li se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei în Danemarca, un act de identitate valabil – pașaport sau carte de identitate.

Controalele temporare la frontiere se înscriu în linia de măsuri privind fluxul migranților în Danemarca și Suedia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță”, care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale.

R.D.