3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:19
No menu items!

Avertismentul MAE pentru românii care merg în Danemarca

spot_img

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care călătoresc în Danemarca cu privire la decizia de prelungire a controalelor la frontiera danezo-germană până la data de 2 iunie.

Potrivit oficialilor MAE, în aceste condiții, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (ferryboat) și terestre (rutiere și feroviare) dinspre Germania în Danemarca trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerința este obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Danemarca înspre Suedia.

Controalele temporare la frontiere se înscriu în linia de măsuri privind fluxul migranților în Danemarca și Suedia.

Autoritățile de la Copenhaga avertizează și asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim și rutier (autobuze) din cauza obligativității verificării actelor de identitate ale pasagerilor, mai arată responsabilii MAE.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau cele care refuză controlul autorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca.

Prin urmare, cetățenilor români li se recomandă să se asigure că au în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei în Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Oficialii MAE mai recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintesc că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale.

R.D.