18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:16
No menu items!

Avertismentul lui Putin: Poroşenko va purta responsabilitatea războiului din estul Ucrainei

spot_img

Președintele rus a susținut marți că speră ca occidentalii să renunțe la ambiții și să înceapă să contruiască relații pe picior de egalitate cu Rusia

vladimir-putin-500x333

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, va purta „întreaga responsabilitate” pentru războiul din estul ţării, a avertizat, marți, omologul său rus, Vladimir Putin.

Până acum, Piotr Alexeevici Poroşenko nu avea legături directe cu lansarea operaţiunilor militare. De acum înainte, poartă în totalitate această responsabilitate. Nu doar din punct de vedere militar, ci şi politic, ceea ce este mult mai important. (…) Ce se întâmplă acum în Ucraina este culminarea tendinţelor negative în afacerile geopolitice. Sper că pragmatismul va prevala, că occidentalii vor renunţa la ambiţii, că vor începe să construiască relaţii pe picior de egalitate cu Rusia, bazate pe respect reciproc.

Vladimir Putinpreședinte, Rusia

Serviciile de securitate ucrainene au anunţat marţi că au reluat operaţiunile „antiteroriste” în estul ţării.

Ministerul rus de externe a avertizat că autorităţile ucrainene vor trebui „să răspundă” pentru crimele comise împotriva civililor din estul ţării.Cerem autorităţilor ucrainene să nu bombardeze oraşe şi sate, să revină la un armistiţiu real, nu fictiv, pentru a proteja vieţile civililor„, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP. „Autorităţile ucrainene vor trebui să răspundă pentru crimele împotriva civililor„, a mai avertizat diplomaţia rusă.

R.D.