16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:51

AVERTISMENTUL lui Bashar Al-Assad: Dacă Rusia eșuează în Siria, întreaga regiune va fi distrusă

spot_img

Președintele sirian, Bashar Al-Assad, a avertizat duminică în legătură cu riscul distrugerii întregii regiuni a Orientului Mijlociu, în cazul unui eșec al Rusiei și al aliaților săi care luptă împotriva „grupărilor teroriste” din țara sa, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Într-un interviu acordat televiziunii iraniene Khabar, care l-a întrebat despre șansele de succes ale coaliției dintre Rusia, regimul sirian, Iran și Irak împotriva „terorismului”, Bashar Al-Assad a răspuns: „Trebuie să reușească, în caz contrar întreaga regiune va fi distrusă, și nu doar una sau două țări”.

„Prețul ce trebuie plătit va fi, desigur, mare”, a mai spus el, potrivit unui text difuzat de agenția oficială de presă SANA, preluat de Președinția siriană pe Twitter. Bashar Al-Assad și-a exprimat convingerea că „această coaliție va obține rezultate reale”.

„Șansele de succes ale acestei coaliții sunt mari”, a apreciat președintele sirian, ale cărui trupe sunt în război împotriva rebelilor de patru ani și jumătate. El a făcut apel la țările occidentale să se alăture acestei coaliții, reiterând criticile la adresa SUA și a aliaților lor.

Rusia întreprinde de miercuri lovituri aeriene împotriva jihadiștilor Statului Islamic, dar și asupra unor grupuri rebele în Siria, afirmând că vrea să combată terorismul. Țările occidentale, care vor plecarea lui Bashar Al-Assad de la putere, suspectează Moscova că vrea mai ales să-l sprijine pe președintele sirian bombardându-i pe inamicii săi, după numeroase înfrângeri suferite de armata siriană în ultimele luni.