18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:24
No menu items!

Avertismentul ANRE: urmează facturi pe 5 luni la energie electrică. Ce pot face consumatorii

spot_img

Unii consumatori pot primi, în perioada următoare, facturi la electricitate pe cinci luni, a atras atenția vicepreședinte ANRE Zoltan Nagy-Bege. Avertismentul a fost lansat, joi, la Conferința Națională “Rezerve de energie pentru iarnă și resurse de independență energetică” organizată de Antena 3 CNN și Jurnalul.

„Avem un exemplu, un furnizor mare, nu o să dau nume, din luna mai nu a emis nicio factură la energie electrică pentru consumatorii care au avut în istoricul de consum, din 2021, au avut consum lunar mediu de peste 300 kW, cărora nu li se aplică  plafonarea, din mai nu au primit nicio factură. Foarte probabil se va factura o perioadă relativ lungă de timp„, a spus vicepreședintele ANRE. 

Reprezentanții ANRE îi îndrumă pe consumatori să ceară eșalonarea plății. 

„Sfatul nostru este ca cei care vor avea probleme financiare să facă față acestor facturi, care cuprind o perioadă mai lungă, să se adreseze furnizorului și să ceară o eșalonare, în cazul în care nu pot să plătească odată. Fiecare client are contul furnizorului, poate să vireze online o sumă, poate să meargă la caserie să facă o plată în avans. Aceste lucruri sunt posibile. Dar cred că sunt foarte puțini care procedează în acest fel.”, a mai spus vicepreședintele ANRE. 

Raluca Dan