12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 11:04

Avertisment: Tot mai mulți tineri, în stare gravă la ATI. Mahler: “Elevii de clasa a XII-a ar trebui vaccinați cu prioritate”

Managerul Spitalului “Marius Nasta”, Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă după ce în ultima perioadă s-a observat că în secțiile ATI din țară ajung pacienți tot mai tienri cu forme grave ale infecției cu Corvid-19. Mahler propune ca elevii de clasa a XII-a să fie vaccinați cu prioritate în etapa a treia de vaccinare.

Dr.Beatrice Mahler consideră că vaccinarea ar trebui prioritizată pentru elevii din ultimul an de liceu.

„(…) Există o monitorizare atentă a evoluţiei cazurilor şi probabil că măsurile în ceea ce priveşte campania de vaccinare vor trebuie luate şi în privinţa acestei categorii de tineri, pentru că ştim că ei pot fi vaccinaţi dacă au peste 16 ani. Ştim că cei din clasa a 12-a vor continua să meargă la şcoală şi de ce nu, în momentul în care se deschide etapa a treia de vaccinare această categorie de elevi pot fi prioritizaţi”, a declarat medicul Beatrice Mahler, la Antena 3.

Cu privire la situaţia pacienţilor internaţi la Institutul „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler a spus că lucrurile nu stau bine deloc.

„Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii. Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze”, a mai declarat managerul spitalului.

Institutul „Marius Nasta” din Capitală a rămas, duminică, fără locuri libere, după ce în ultimele trei zile s-a înregistrat o creștere bruscă a pacienților diagnosticați cu COVID. Sunt pacienți mai tineri, care nu au apucat să se vaccineze, și care fac forme severe, a declarat la Digi24 managerul Beatrice Mahler.