19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 21:27

Avertisment sumbru: România ar putea înregistra 2000 de cazuri de Covid-19, la jumătatea lunii septembrie

spot_img

Autoritățile trag un semnal de alarmă după ce s-a constat o creștere mult mai rapidă a cazurilor de infectare cu Covid-19 în ultima perioadă. Autoritățile estimau în urmă cu trei săptămâni că, din septembrie, România s-ar putea confrunta cu un număr de 1500 de infectări zilnice. Dat fiind numărul bolnavilor care ajung la spitale, autoritățile susțin că în mai puțin de o lună nu este exclus că numărul infectărilor să sară de 2000 pe zi.

Valeriu Gheorghiţă a declarat duminică seară, la Digi24, că măsurile de prevenție nu se mai respectă aproape deloc, motiv pentru care nu se aşteaptă ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie bună.

“Din păcate, vedem o mobilitate şi o interacţiune ridicată a persoanelor şi care este combinată cu o respectare foarte scăzută a măsurilor de prevenţie. Nu ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră. (…) De altfel, evaluările predicţiei în ceea ce priveşte evoluţia epidemiologică în România ne arată că până la acest moment creşterea numărului de cazuri a fost mai rapidă decât ceea ce noi ne aşteptam, ca atare la jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500-1600 cât estimam iniţial. Această estimare este pentru următoarele patru săptămâni, însă nu înseamnă că acesta va fi pragul maximal la care vom ajunge, este predicţia pe patru săptămâni pe care o putem face în momentul de faţă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.