8.1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 19:31
No menu items!

Avertisment FBI despre hackeri chinezi care încearcă să fure vaccinul american antiCOVID-19

spot_img

FBI și Departamentul Securității Interne se pregătesc să emită un avertisment potrivit căruia hackerii și spionii chinezi folosesc pandemia coronavirusului ca acoperire pentru a încerca să saboteze cercetările americane pentru a dezvolta vaccinuri și tratamente pentru COVID-19, potrivit unui raport văzut de jurnaliștii americani.

China caută „proprietăți intelectuale valoroase și date de sănătate publică prin mijloace ilicite legate de vaccinuri, tratamente și testări”, se arată în draftul avertismentului obținut de New York Times.

Documentul subliniază eforturile „actorilor non-tradiționali”, un termen pe care administrația Trump îl folosește pentru a descrie cercetătorii și studenții care fură informații din laboratoarele academice și private.

Decizia de a acuza direct echipele de cyber-hacking ale Chinei este face parte dintr-o strategie de descurajare mai amplă care implică Comandamentul Cibernetic al SUA și Agenția Națională de Securitate, se arată în raportul Times publicat duminică.

Avertismentul vine în condițiile în care președintele Trump a dat vina pe Beijing că a indus în eroare lumea despre gravitatea focarului care a început la Wuhan, China, la sfârșitul lunii decembrie și că a răspândit propaganda în lunile următoare.

Conform Departamentului de Stat, China a desfășurat o campanie pe Twitter pentru a răspândi dezinformarea și propaganda despre virus. Dar accentul este pus pe accesarea informațiilor despre vaccinuri.

“Istoria îndelungată a Chinei privind comportamentul rău în cyberspațiu este bine documentată, așa că nu ar trebui să surprindă pe nimeni pe care o duc după organizațiile critice implicate în răspunsul națiunii la pandemia COVID-19”, a declarat Christopher Krebs, directorul securității cibernetice și a infrastructurii, care a precizat că agenția va „apăra interesele noastre agresiv”.