5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 9:42

Avertisment: epidemie de febră dengue în Paraguay. Călătoriile în această țară ar trebui evitate

spot_img

Avertisment: epidemie de febră dengue în Paraguay
foto: denguefeverinformation.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă evitarea călătoriilor în Paraguay având în vedere că epidemia de febră dengue, transmisă prin muşcăturile de ţânţari, a atins în ultima perioadă un nivel fără precedent în această ţară.

“Numărul persoanelor contaminate cu virusul dengue, transmis prin muşcături de ţânţari, este de aproximativ patru ori mai ridicat decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, afirmă MAE român, într-un comunicat de presă.

Conform declaraţiilor ministrului paraguayan al sănătăţii, epidemia de dengue “a atins un nivel istoric”, fiind raportate, de la începutul acestui an, peste 70.000 de persoane îmbolnăvite şi 48 de decese cauzate de această boală. “Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt imperios necesare în această ţară”, se mai menţionează în comunicatul MAE.

Febra dengue se manifestă prin febră puternică, dureri de cap, dureri articulare şi hemoragii şi se poate solda cu decesul persoanei infectate. În America de Sud, Paraguayul este ţara cu cea mai mare rată a mortalităţii din cauza febrei dengue, potrivit Departamentului de supraveghere sanitară din Paraguay.

Andrei Tudor