27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 19:44
No menu items!

Avertisment dur la adresa PSD și Guvernului Tudose chiar din interiorul coaliției

spot_img

Coaliția de guvernământ a fost avertizată chiar din interior de un deputat al ALDE, tocmai înaintea acordării votului de încredere în Parlament.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a transmis PSD și viitorului Guvern, de la tribuna Parlamentului, înaintea începerii votului de învestire, că partidul său nu va accepta modificarea cotei unice, așa cum prevede, într-un fel sau altul, noul program de guvernare.

„Orice modificare a cotei unice sub semnul creşterii, indiferent cum îi spune, nu va găsi în ALDE un partener”, a spus răspicat Varujan Vosganian. Deputatul a precizat că ALDE este deschis la ideea unei scăderi a cotei, chiar şi în trepte.

Avertismentul dur a fost lansat în privința măsurii din programul de guvernare prin care s-ar putea trece de la impozitul pe profit, cu cota unică de 16%, la impozitul pe cifra de afaceri, cu mai multe niveluri.

Este același deputat care, cu o săptămână ăanintea votării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, spunea că ar fi o „idioțenie” schimbarea premierului, pentru că astfel s-ar ajunge cu „milogeala” la Klaus Iohannis.

Valeriu Motoc