3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:48
No menu items!

AVERTISMENT al Ministerului de Externe. În Serbia a fost declarată stare de urgență

spot_img

Serbia se confruntă cu cele mai devastatoare inundații din ultimul secol.

serbia_rsz_crp

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia că, pe fondul precipitațiilor abundente, pe 15 mai 2014 autoritățile locale au declarat stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Serbia.

Din cauza alunecărilor de teren și a inundațiilor, mai multe porțiuni de drum au fost oprite traficului. Pentru informații actualizate, MAE recomandă consultarea următorului link: http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_google&view=standard&id=4&Itemid=181.

Potrivit MAE, cele mai afectate regiuni de inundații sunt Sabac, Obrenovac, Krupan, Sremska Raca și Jamena, precum și localitățile aflate în amonte de Sabac.

De asemenea, având în vedere creșterea debitului râului Sava, comandantul Centrului pentru Situații de Urgență, a dispus evacuarea satelor aflate în regiunea Sabac, pe cursul râului amintit (Drenovac, Sevarice, Tabanovic, Pricinovic, Majur, Misar, Orasac, Miokus, Dragojevac, Mrdjenovac și Provo)“, se mai arată în comunicatul MAE.

R.D.