17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:13

AVERTISMENT al MAE pentru transportatorii români care merg în Slovenia

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că, urmare a măsurilor recente luate de statele vecine – Austria, Croația și Ungaria – privind reintroducerea controalelor temporare la frontierele terestre, vor exista întârzieri la punctele de trecere a graniței și se va prelungi perioada de tranzitare auto și feroviară a teritoriului sloven.

Circulaţia rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar vor exista disfuncţionalităţi din cauza creşterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliţiei slovene, precizează MAE.

Ministerul le recomandă cetăţenilor şi, în special, transportatorilor români să se documenteze asupra condiţiilor de călătorie şi a circulaţiei pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricţiilor existente, să adopte o conduită prudentă şi să respecte semnele şi avertizările de circulaţie. În plus, românii sunt sfătuiți să se documenteze cu privire la alertele emise de autorităţile slovene.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute non-stop(24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet http://www.promet.si, precum şi apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) şi +38615188518 (internaţional).