19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 12:44

Averea impresionantă a “strategului” grupului retrocedărilor ilegale, deputatul PSD Ioan Adam

spot_img

Deputatul PSD Ioan Adam, acuzat că este inițiatorul și strategul grupului care se ocupa cu retrocedările ilegale, soțul unei judecătoare acuzată și ea în același dosar, are 9 terenuri, 10 case și milioane de lei în conturi

Adam_Ioan psd

Ioan Adam are 5 terenuri în Brașov, toate cumpărate, altul la Poiana Brașov, unul la Săcele, altul la Fundata și un teren agricol, singurul moștenit, la Poiana Mărului. La capitolul case, deputatul PSD stă cel mai bine – are 4 case, din care una de vacanță și 6 apartamente, unul dintre acestea, de 250 de metri pătrați, fiind spațiul biroului de avocatură.

Nu mai puțin de 10 depozite în lei și în euro, fonduri de investiții și obligațiuni, are deputatul PSD împreună cu soția, judecătorul Anca Roxana Adam.

Este de menționat că, în data de 25 iulie 2009, Adam Ioan s-a căsătorit cu judecătoarea Bularca Anca Roxana, iar nașii acestora de cununie au fost Paltin Gheorghe Sturdza și concubina acestuia, Zaharia Gabriela Rodica.

dosar DNA

Deputatul Adam nu are mașini în proprietate, nici bijuterii sau obiecte de artă, dar și-a împrumutat o societate cu 38% din aproape jumătate de milion de euro.

Familia are, conform declarației de avere postată pe site-ul Camerei Deputaților, peste 1 milion de lei anual venituri.  Cele mai mari sunt obținute de avocatul Ioan Adam, care a câștigat, anul trecut, 922.434 de lei, iar deputatul și profesorul universitar au însumat venituri de peste 100.000 de lei anual.

Ioan Adam și soția sa, magistrat la Tribunalul Brașov, sunt cercetați de DNA în scandalul retrocedărilor ilegale de zeci de mii de hectare, în care sunt urmăriți penal și Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc.

La data de 01.12.2013, ora 18.16, deputatul Ioan Adam, nemulţumit de demersurile efectuate de funcţionari ai ROMSILVA, care contestă în instanţă ” îi trimite lui Bengescu Dan, un sms cu următorul conţinut: „ Vă rog nu vă mai lăsaţi călcaţi în picioare de com.jud.Bacău şi Ghelase care au cerut strămutarea în 27 nov. Asta întrece orice închipuire iar prietenul tău ( Hrebenciuc Viorel – n.a.) a fost în mod grosolan păcălit. Sunt curios ce reacţie va avea când în vei spune ptr că în acest sens şi-a dat cuvântul, far  iată bomba“. Din conţinutul acestui sms rezultă că Ioan Adam îi cere lui Bengescu Dan să ia atitudine faţă de demersurile Romsilva şi să îi transmită lui Hrebenciuc Viorel că persoanele – funcţionari publici, cu care a discutat despre  necesitatea urgentării punerii în posesie pt cele 43.000 ha l-au păcălit, în sensul că ei fac demersuri în continuare în instanţă pentru a bloca executarea în loc să aibă  atitudine non combat cum au promis deputatul Hrebenciuc care  şi-a „dat cuvântul”, în sensul că va rezolva problema şi îi va determina pe cei de la ROMSILVA să nu mai apere pădurile statului!!! Şi practic să lase pasiv ca ceea ce s-a dat prin hotărârile judecătoreşti să se execute să împartă banii şi gata.

dosar DNA

Astfel, există indicii rezonabile că STURDZA PALTIN-GHEORGHE beneficiază – pe lângă consultanţa juridică a avocatului ADAM IOAN – şi de expertiza de specialitate a soţiei acestuia, judecătoarea ADAM ANCA-ROXANA – preşedinte delegat al Secţiei a II-a Civilă de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Braşov, aspecte ce se pot constitui în intenţii / premise de afectare a actului de justiţie.

dosar DNA

Procurorii mai notează că  judecătoarea Adam avea cunoştinţă de activităţile în care este implicat soţul său.

ADAM Anca Roxana, în sensul sprijinirii efective (în mod neoficial) și asigurării consultanţei de specialitate lui STURDZA PALTIN-GHEORGHE şi, mai mult, magistratul participă, folosindu-se (în mod disimulat) de prerogativele funcţiei deţinute / relaţiile profesionale proprii, la susţinerea demersurilor asociate favorizării intereselor de urgentare a retrocedării „Domeniului Ghica”.

dosar DNA

Agenția Națională de Integritate a anunțat că verifică averea deputatului PSD.