1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:34
No menu items!

AVAS a virat statului 170 mil. lei după privatizarea Automobile Craiova

spot_img

AVAS a virat statului 170 mil. lei după privatizarea Automobile Craiova

Statul a încasat 170 de milioane de lei de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) în urma finalizării contractului de privatizare a Automobile Craiova SA, preluată de Ford Motor Company.

“Pe lângă această sumă, agreată în cursul negocierilor purtate de AVAS pe parcursul acestui an cu reprezentanţii Ford Motor Company, SUA, actualul proprietar al societăţii, patrimoniul autorităţii se va îmbogăţi, totodată, cu o nouă companie: Active Conexe SA. Aceasta concentrează active care nu ţin de activitatea principală desfăşurată de Ford la Craiova, respectiv fabrica Mecatim din Timişoara şi o serie de proprietăţi imobiliare situate în mai multe judeţe”, se precizează în comunicatul AVAS.

Noua companie deţinută de statul român va avea active în valoare de peste 90 de milioane de lei şi un capital de operare de 30 de milioane de lei, pentru următorii doi ani.

Preşedintele AVAS, Adrian Volintiru consideră că privatizarea Automobile Craiova SA este un succes deoarece a creat statului o serie de avantaje finaciare, dar și prin faptul că a asigurat “locuri de muncă într-o societate comercială aflată în 2007 într-o situaţie extrem de dificilă”.

Totodată, vicepreşedintele coordonator al activităţii de post-privatizare din cadrul AVAS, Andrei Creci este de părere că s-au creat “premisele unei dezvoltări a economiei locale, prin apariţia unor noi societăţi comerciale, în calitate de furnizori, dar şi prin crearea condiţiilor pentru o mai rapidă dezvoltare a infrastructurii în zonă”. C.I.