4.2 C
București
marți, 2 martie 2021 - 6:10

Avalanșă în Bucegi. Două tinere, prinse sub zăpadă

Două tinere au fost surprinse de avalanșă, sâmbătă, în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești. Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu a anunţat, sâmbătă, la Antena 3, că cele două fete au fost găsite de salvamotişti.

“Au fost surprinse de avalanşă, în schimb, informaţiile pe care le avem acum sunt incerte, dar sunt favorabile celor două victime. Se pare totuşi, că avalanşa le-a dus în locuri diferite şi că ar fi în viaţă amândouă. Am primit două apeluri de pe două numere diferite şi de aici s-a tras concluzia că cele două persoane s-ar putea să fie în viaţă. Pot fi dezorientate. Nu se văd încă, nu se aud. Salvamontişii merg în zonă şi noi sperăm că vor ajunge la timp, le vor recupera şi vor găsi totul în regulă acolo. Încercăm să refacem legătura cu cele două persoane şi să fim siguri că totul este în regulă (…) Echipa din Râşnov care acţionează în clipa asta ştie foarte bine zona, cunosc locul unde s-a petrecut avalanşa. Vor ajunge fără probleme acolo, dar deplasarea durează cel puţin o oră, iar din păcate în zonă nu am avut condiţii ca să deplasăm de urgenţă un elicopter. Vremea nu permite zborul elicopterului în zonă, dar să sperăm că totul e bine”, a precizat şeful Salvamont România, la Antena 3.

De asemenea, a fost alertat şi un elicopter, dar, din păcate, în zonă nu sunt condiții de zbor.

În final, cele două tinere au fost scoase de sub zăpadă, una dintre ele fiind suspectă de traumatism de bazin sau de coloană.