5.9 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022 - 15:27
No menu items!

Autostrada 7 (Ploiești – Buzău), aprobată de guvern. Când va fi lansată licitația

spot_img

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri investiția în realizarea Autostrăzii 7 (Ploiești – Buzău), a anunțat, miercuri, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

 

Potrivit lui Drulă, proiectul, cu o lungime de 63 de kilometri, pregătit de 7 ani și pentru care se fac chiar acum exproprierile, va fi finanțat prin Programul Național de Reziliență și Redresare. Ministrul a mai precizat că licitația pentru construcție va fi lansată până la finalul acestei luni, iar în termen de 4 – 6 luni, imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra direct în teren. 

E un proiect cu perdele forestiere – 160 de hectare, efectiv o pădure liniară, patru spații de servicii, cu locuri pentru autovehicule rutiere. Sunt noduri rutiere, a spus ministrul Drulă.

Contractul pentru proiectarea şi construirea lotului 2 al Autostrăzii A0 Centura Bucureşti Nord, între Corbeanca și Afumați, poate fi semnat

Ministrul a mai spus că poate fi semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord (A 0) cu antreprenorul român UMB, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins şi ultima contestaţie.

„Am primit acum 20 de minute o veste execelentă. S-a respins ultima contestaţie definitiv la Curtea de Apel Bucureşti pentru lotul 2 din Autostrada de Centură a Bucureştiului. Acest sector de autostradă a fost semnat de o firmă românească (n.r. UMB) care lucrează foarte bine şi pe alte proiecte din ţară, de exemplu Drumul Expres Craiova – Piteşti. Fusese respinsă contestaţia la prima etapă la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), s-a respins acum şi la CAB, ceea ce înseamnă că se poate semna acest contract”, a explicat ministrul Drulă.
 
Lotul 2 de pe Autostrada A 0 are o lungime de 19 kilometri, se desfăşoară între DN 1 (Corbeanca) şi DN 2 (Afumaţi), iar durata de execuţie este de 34 de luni, din care 12 luni pentru proiectare şi 22 execuţie. Lotul a fost scos la licitaţie în 2020 pentru 880 de milioane de lei şi câştigat de UMB pentru 830 de milioane lei.  Pe acest lot de autostradă vor fi construite 10 poduri şi pasaje şi 2 noduri rutiere.