1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 7:50
No menu items!

Autorul filmului antiislam, condamnat la un an de închisoare

spot_img

film antiislam

Autorul filmului antiislam Mark Basseley Youssef a fost condamnat, miercuri, la un an de închisoare după ce şi-a încălcat regimul de libertate condiţionată impus într-un dosar de fraudă bancară.

Mark Basseley Youssef a declanşat proteste în ţările arabe ca autor al filmului “Inocenţa musulmanilor”, considerat jignitor la adresa profetului Mahomed. Un clip de 14 minute din acest film distribuit pe YouTube, a stârnit violenţe în Orientul Mijlociu, care s-au încheiat cu peste 50 de morţi, între care ambasadorul american în Libia.

Basseley Youssef a fost reținut imediat după aceste incidente și acuzat de încălcarea  condițiilor eliberării condiționate, conform cărora, în libertatre nu avea voie să utilizeze  calculatorul sau internetul fără acordul autorităţilor. Youssef a fost condamnat în 2010 pentru o fraudă bancară care implicase pierderi de 800.000 de dolari și a stat în închisoare 21 de luni.

Acuzatul a recunoscut mercuri, că a comis patru infracţiuni, între care folosirea de identităţi false.

Decizia judecătorului a fost de a-l trimite din nou la închisoare, pentru “înşelăciune în formă continuată”, urmând ca după îndeplinirea pedepsei acuzatul să beneficieze de libertate condiţionată timp de patru ani.