9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 0:39

Autorizațiile de construire eliberate indică o stagnare a sectorului rezidențial în primele trei luni

spot_img

Autorizațiile de construire eliberate indică o stagnare a sectorului rezidențial în primele trei luni

În luna martie 2013, autorizațiile de construire pentru clădiri rezidențiale au fost în număr de peste 3.000, în creștere cu 43% față de luna februarie, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Față de martie 2012, însă, numărul autorizațiilor de construire eliberate a scăzut cu 3%.

Cumulat, în primele trei luni ale anului s-a înregistrat aproape același număr de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale (6.873 de autorizații), față de primul trimestru al anului trecut (6.875 de autorizații).

Aproape 66% din autorizațiile eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale, în luna martie, au fost pentru zona rurală. Cele mai importante creșteri ale numărului de autorizații eliberate s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (+210 autorizații), Nord-Est (+133 autorizații), Centru (+131 autorizații), Sud-Est (+123 autorizații) și Nord-Vest (+101 autorizații).

Față de luna martie a anului trecut, numărul de autorizații eliberate pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 95. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare:  Sud-Est (-50 de autorizații), Nord-Est (-36 autorizații) și Sud-vest Oltenia (-25 de autorizații). Crșeteri s-au înregistrat în două regiuni de dezvoltare, respectiv Centru (+36 de autorizații) și București-Ilfov (+5 autorizații).

Cumulat, în primele trei luni ale acestui an s-a eliberat aproape același număr de autorizații de construire (6.873 de autorizații) față de primul trimestru al anului trecut (6.875 de autorizații).

În trei regiuni de dezvoltare s-au înregistrat creșteri, respectiv: București-Ilfov (+135 autorizații), Centru (+84 autorizații) și Vest (+73 autorizații). Scăderi au fost în regiunile: Nord-Est (-161 autorizații), Sud-Est (-73 autorizații), Sud-Muntenia (-28 autorizații), Nord-Vest (-24 autorizații) și Sud-Vest (-8 autorizații).

Cosmina Croitoru