0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:14
No menu items!

Autoritățile ungare au adus tunuri cu apă la graniță. Imigranții aruncă cu sticle și pietre

spot_img

Situaţia la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgos, între Ungaria şi Serbia, a devenit explozivă. Poliţia maghiară a adus tunuri cu apă, în timp ce în jur de o mie de refugiaţi protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria.

Poliţia maghiară a adus trupele speciale şi tunuri cu apă, în timp ce în jur de o mie de refugiaţi protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria.

Situația este pe cale să degenereze. Imigranții au început să arunce cu sticel și pietre. Potrivit unor martori, polițiștii folosesc și gaze lacrimogene.

Sute de migranți sunt blocaţi la Horgos, după ce autorităţile maghiare au sigilat frontiera. Oamenii au scandat până la lăsarea serii cerând ajutorul cancelarului Angela Merkel. Cei care se încumetă să treacă ilegal frontiera riscă să ajungă la închisoare.

Să deschidă uşile, mâncare şi apă. Nu deschid, nu avem apă, nu avem mâncare. Merg în Germania. Vreau ca Merkel să mă ajute. Merkel, ajută-mă! Merkel, ajută-mă!

La vamă în Macedonia nu am avut probleme. Poliţia a deschis să trecem. Poliţia din Serbia ne-a lăsat să trecem. Numai în Ungaria am avut probleme.

Suntem foarte obosiţi. Am dormit două-trei ore pe zi.

Potrivit Digi 24, la granița dintre Serbia și Ungaria a fost montat un gard mobil pentru a le da de înțeles migranților că ungurii nu vor să-i primească în țara lor. Cu toate acestea, oamenii stau lipiți de acest gard și nu vor să plece.

Marți seara, ministrul sârb de interne a vizitat tabăra improvizată de refugiaţi din localitatea Horgoš. Demnitarul le-a promis refugiaţilor că va face tot posibilul pentru a le permite să îşi continue drumul spre ţările dezvoltate din vestul Europei. Ministrul Nebojsa Stefanovic a spus că va face tot posibilul să îi convingă pe colegii săi maghiari să le permită să îşi continue drumul. „Între timp, le vom oferi mâncare, medicamente, apă şi vom încerca, aşa cum am făcut în ultimele luni, să reacţionăm pe cât de omeneşte posibil. E tot ce putem face!”, a spus demnitarul sârb. Deşi autorităţile sârbe le-au pus la dispoziţie autocare pentru a ajunge la Kaniija, unde aveau apă şi mâncare, refugiaţii nu au vrut să se întoarcă din drum.

Emanuel Stan