3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 3:24
No menu items!

Autoritățile egiptene contrazic Grecia în cazul avionului EgyptAir prăbușit în Mediterana

spot_img

Autoritățile elene și cele egiptene se contrazic reciproc în cazul avionului EgyptAir care s-a prăbușit, joi, în Marea Mediterană.

După ce grecii au afirmat că avionul ar fi facut manevre bruște de rotire și coborâre înainte să dispară de pe radar și să se prabușească în mare, autoritățile de la Cairo susțin că, în ultimele minute, traseul avionului a fost unul perfect normal, relatează “The Guardian”.

Nu a făcut manevre nici la stânga, nici la dreapta și era totul în regulă când a pătruns în spațiul aerian al Egiptului. A durat un minut sau două după aceea până când a dispărut de pe radar“, a declarat Ehab Azmy, șeful serviciului de navigație aeriană egiptean.

Oficialul egiptean a mai spus că ultimele date citite de radarul turnului de control din Egipt arată că avionul zbura la 11.270 de metri, apoi a dispărut brusc: “Acest fapt arată că tot ce spune Grecia despre avion, că a pierdut din altitudine, apoi a dispărut, este incorect“.

Ministrul grec al apărării a declarat săptămâna trecută că avionul de tip Airbus 320 care se deplasa pe ruta Paris-Cairo a efectuat două viraje bruşte – unul de 90 de grade la stânga şi un altul de 360 de grade la dreapta, la o altitudine de peste 11.000 de metri înainte de a se prăbuşi.

R.D.

foto: independent.co.uk