10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:14
No menu items!

Autoritățile din județul Maramureș restricționează deplasarea oamenilor și pe timpul zilei

spot_img

Județul Maramureș va institui și pe timpul zilei interdicțiile de circulație care sunt valabile acum numai noaptea la nivel național. Deplasările persoanelor vor fi limitate și vor trebui să fie justificate și între orele 6:00 și 22:00. Este primul județ care instituie astfel de măsuri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a luat decizia de limitare a deplasărilor persoanelor pe timpul zilei, începând de miercuri și până în 15 aprilie, obligațiile instituite la nivel național în timpul nopții urmând a fi valabile și pe parcursul zilei. Prefectul județului spune că s-a recurs la aceste restricții pentru că oamenii nu respectă distanțarea socială.

Prefectul județului Maramureș, Nicolae Silviu Ungur, a declarat că decizia CJSU Maramureș a fost luată din cauză că, deși informați, oamenii nu vor să respecte limitările privind distanțarea socială, arată news.ro. “După ce am făcut o analiză cu toți factorii responsabili am ajuns la concluzia că nu s-au respectat măsurile de distanțare socială (…) avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare și am considerat să luăm o măsură de protecție interzicând aceste deplasări inutile”, a afirmat prefectul de Maramureș, luni seară, la Digi.24.

El a explicat că oamenii vor putea merge în continuare la cumpărături, la farmacie, la serviciu, dar vrea să limiteze deplasările și întâlnirile inutile. Cei care se vor deplasa în interes de serviciu vor trebui să aibă o hârtie de la angajator care să-i arate calitatea de angajat și faptul că are de parcurs traseul respectiv.

Printre altele, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să-și facă numai dimineața cumpărăturile necesare, până în ora 11:00, iar magazinele alimentare vor trebui să aibă program special pentru ei, între orele 7:00 și 11:00.