25.7 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 19:42
No menu items!

Autoritățile au așteptat Congresul PNL pentru a impune noi RESTRICȚII în București

spot_img

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, duminică, alte noi restricții care vor fi valabile în Capitală începând de luni, de la ora 0.00. Incidența cazurilor este, conform datelor oficiale, de 4,35 la mie în București. Restricțiile vin după cele două zile de Congres al PNL, deși rata de infectare trecuse de 4 la mie încă din timpul săptămânii.

Masca de protecție va fi OBLIGATORIE chiar și în spații publice – pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

De asemenea, sălile de sport vor fi obligate să își desfășoare activitatea în spaţiile închise fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mijloacele de transport în comun vor fi atent monitorizate de STB, mai ales la orele de vârf, pentru a aevita aglomerația. Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează: în autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși, iar în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.

Totodată, Metrorex va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.

Măsurile sunt dispuse pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate în funcție de rata de incidență.

Emanuel Stan