19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:24
No menu items!

Autorități locale amendate în cazul rețelei de sclavie din Argeș

spot_img

Primarul, secretarul şi asistentul social din localitatea Berevoeşti au fost amendaţi de Corpul de Control al Prefecturii Argeş după scandalul provocat de descoperirea rețelei de sclavie care funcționa în localitate.

Corpul de control al Prefecturii Argeş a sesizat o serie de nereguli pe parcursul verificărilor care sunt în plină desfăşurare în localitatea argeşeană Berevoieşti, iar primarul, secretarul şi asistentul social din localitate au fost amendaţi.

„Primarul localităţii Berevoeşti a primit trei sancţiuni în valoare de 7.500 de lei. Trei amenzi a primit şi secretarul, în valoare de 7.500 de lei, iar asistentul social, două amenzi de 2.000 de lei. Primarul a fost amendat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen, necalcularea orelor de muncă la salariul minim actualizat. Secretarul a fost sancţionat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen precum şi pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social. Asistentul social a fost sancţionat pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social şi neîntocmirea proiectului. Au mai fost şi alte nereguli sesizate, dar acestea sunt principalele depistate. Corpul de Control al Prefecturii continuă controlul. Se merge pe mai multe piste. Rezultatele preliminare ale anchetei vor fi gata abia marţea viitoare”, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş.

Ion Mânzână, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, susţine versiunea primarului localităţii Berevoeşti, potrivit căruia încă din 2015 există documente care scot în evidenţă faptul că există anumite probleme în localitate. Acesta a mai precizat: „Există o anchetă în plină desfăşurare. Deocamdată, nu putem spune prea multe. Vă pot confirma că edilul localităţii Berevoeşti nu a fost chemat să dea declaraţii cu privire la situaţia din localitate”.

Potrivit prefectului de Argeş, 14 din cele 38 de persoane arestate preventive în cazul rețelei de sclavie de la Berevoești primesc ajutoare sociale de la primărie.

R.D.