4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 13:47
No menu items!

Autoritatea de Restituire a Proprietăților cere anularea retrocedărilor de la Nana

spot_img

nana

Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP) va cere în instanţă anularea retrocedării unor suprafeţe de teren din localitatea Nana (judeţul Călăraşi), în urma raportului Corpului de Control al Guvernului.

Potrivit Antena3, ANRP va cere anularea retrocedării a 60 de hectare din terenurile deținute de Ioana Băsescu, după ce raportul Corpului de Control al premierului, din 8 aprilie, a arătat că 11 titluri de proprietate ar fi fost transferate ilegal.

Corpul de control al prim-ministrului a sesizat Parchetul General în cazul schimburilor de terenuri din comuna Nana, după ce a constatat operațiuni și acte ilicite care pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni.

Corpul de control a făcut verificări la Primăria Comunei Nana, care au avut ca obiect respectarea prevederilor legale în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri situate în extravilanul comunei Nana.

Potrivit raportului, s-a constatat că au primit aproape 60 de hectare persoane care nu era îndreptățite, care nu au avut teren în proprietate predat la cooperativa agricolă de producție ori la stat sau care nu au avut asemenea moșteniri.

În acest sens a fost înfiinţată şi o comisie parlamentară de anchetă, ai cărei membri susţin că s-au încheiat inclusiv contract de arendă duble în localitatea din judeţul Călăraşi.

D.M.