16.3 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 7:57

Autoritățile din Filipine se pregătesc de un „super-taifun”. Mai multe zone de coastă au fost evacuate

spot_img

filipine taifun

Autoritățile din Filipine au evacuat miercuri zone de coastă și au alertat echipele de intervenție în așteptarea unui „super-taifun” care se îndreaptă către insulele centrale, precizează Reuters.

„Taifunul Haiyan, cu rafale de vânt de până la 185 km/oră, se deplasează cu o viteză de 30 km/oră și ar putea lovi uscatul vineri la prânz, în insulele centrale Samar și Leyte”, a subliniat secretarul științelor și tehnologiei, Mario Montejo.

„Îi sfătuim pe oameni să-și asigure casele pentru că așteptăm un taifun puternic, un ‘super-taifun’”’, a avertizat Mario Montejo, adăugând că taifunul „este încă în Pacific, însă rafalele de vânt s-au intensificat și ar putea intra în zona noastră de responsabilitate până mâine (joi)”.

Mai multe școli au fost închise în zonele centrale Cebu, Bohol și Albay, iar autoritățile au pregătit hrană și adăposturi pentru situații de urgență și au alertat echipele de intervenție.

Mii de locuitori de pe insula Bohol sunt încă în adăposturi după ce casele lor au fost distruse în cutremurul cu magnitudinea de 7,2 grade, produs pe 15 octombrie și care a provocat moartea a peste 200 de persoane.

C.A.