8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 10:40
No menu items!

Autoritățile din Donețk au găsit doar 196 de cadavre din cele 298. Unii martori spun că zeci de trupuri au fost furate

spot_img

Departamentul local al Ministerului pentru situații de urgență din Donețk a anunțat că s-au găsit 196 de cadavre la locul prăbușirii avionului malaezian, relatează Reuters și DPA.

malaysian avion

Până la ora 7 a zilei de 20 iulie, în regiune Șahtarski unde s-a prăbușit avionul Boeing 777, au fost găsite 196 de cadavre, se menționează într-un comunicat, care menționează că în căutări sunt implicați și scafandri, întrucât în zonă se află și un rezervor.

Lucrătorii feroviari citați de Reuters susțin că o parte din cadavrele de la locul prăbușirii avionului malaezian în estul Ucrainei au fost încărcate, duminică, în vagoane frigorifice, într-o stație feroviară din orașul Torez. Un martor ocular a declarat pentru Reuters că a văzut cinci astfel de vagoane, dintre care unul părea să aibă pornită instalația de răcire. Vagoanele ar urma să fie trimise în direcția Ilovaisk, un oraș situat spre est în apropierea graniței cu Rusia.

DPA relatează că guvernul ucrainean și separatiștii proruși sprijiniți de Moscova ar fi ajuns, duminică, la un acord preliminar privind recuperarea cadavrelor. Vicepremierul ucrainean Vladimir Groisman a confirmat că rămășițele pământești ale victimelor vor fi ținute în vagoane frigorifice. Acestea urmează a fi transportate la un laborator în Harkov, departe de teritoriul rebelilor, la peste 250 km nord de locul prăbușirii avionului. El a afirmat că există circa 900 de insurgenți la locul prăbușirii zborului MH17.

Serviciile de urgență ucrainene din Donețk au anunțat că au recuperat 196 din cele 298 de cadavre, însă un purtător de cuvânt a afirmat că operațiunile de căutare sunt afectate de prezența separatiștilor înarmați.  Autoritățile au mai spus că la fața locului se află circa 380 de lucrători, printre care și scafandri, care cercetează un lac din apropiere. Căutarea victimelor a fost extinsă de la 25 la 34 de kilometri pătrați, notează DPA. Ministerul de Interne a anunțat că sute de camere au fost rezervate la Harkov pentru rudele victimelor, și că la fața locului se află translatori și psihologi.

S.Z.