21.8 C
București
luni, 24 iunie 2024 - 6:18
No menu items!

Autoritățile americane pregătesc sancțiuni împotriva puterii și opoziției din Ucraina

spot_img

 proteste ucraina

Autoritățile americane intenționează să impună sancțiuni financiare împotriva unor reprezentanți ai puterii și ai unor lideri ai opoziției ucrainene, a informat joi mass-media occidentală, relatează Ria Novosti.

Surse din cadrul Congresului american au declarat pentru agenția Reuters că au discutat eventuale sancțiuni cu reprezentanți ai Casei Albe, măsuri care ar putea fi aplicate în cazul în care va exista o nouă escaladare a violențelor din țară.

Statele Unite susțin integrarea europeană a Ucrainei și și-au exprimat sprijinul pentru opoziția ucraineană. În acest sens, vicepreședintele american Joe Biden le-a cerut autorităților ucrainene să-și retragă forțele de ordine din centrul Kievului și să nu decreteze stare de urgență în țară, amenințând Kievul cu sancțiuni.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anulat vizele oficialilor ucraineni responsabili pentru dispersarea violentă a manifestanților în noiembrie-decembrie 2013.

Proteste violente au loc în Ucraina din noiembrie 2013, lansate de opoziție ca răspuns la decizia guvernului de a suspenda pregătirea unui acord de asociere cu UE.

C.A.