15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 18:35
No menu items!

Autoproclamata Republică Populară Donețk va începe să folosească portul Mariupol din această lună

spot_img

Primele produse ale Autoproclamatei Republici Populare Donețk vor fi transportate din portul Mariupol în luna mai, iar portul va fi folosit, de asemenea, și pentru aducerea de materiale de construcții necesare refacerii orașului, a anunțat liderul regiunii separatiste, Denis Pușilin, potrivit agenției TASS.

Denis Pușilin a vizitat duminică Mariupolul, împreună cu viceprim-ministrul Rusiei, Marat Husnullin.

„În Mariupol, împreună cu împreună cu viceprim-ministrul Federației Ruse, Marat Husnullin, am vizitat Azovmash (o uzină constructoare de mașini) și Portul Comercial Mariupol. Se lucrează la capacitate maximă – au fost angajați peste 400 de muncitori. Conform planificării, în luna mai, primele produse ale ale republicii vor fi îmbarcate în port, pentru că sunt multe de făcut”, a scris Pușilin pe canalul său de Telegram.

„Având în vedere cât de multe materiale de construcții vor fi necesare pentru reconstruirea Donbasului, Marat Husnullin a propus folosirea portului ca un hub de transport pe mare – un loc de încărcare și descărcare pentru tot ce e necesar”, a mai afirmat liderul din Donețk.

Orașul-port Mariupol din sud-estul Ucrainei este distrus în proporție de 90% de bombardamentele rusești, însă nu este nici acum complet cucerit – un nucleu de pușcași marini și militari ai Batalionului Azov continuând să reziste în subteranele complexului siderurgic Azovstal. Evacuarea civililor din combinat s-a încheiat, însă militarii refuză să se predea.

                                                                                                                  Adina Silav