10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:04
No menu items!

Automate de lapte scoase din uz. Există suspiciuni de infestare cu aflatoxină

spot_img

Aparate de lapte scoase din uz. Există suspiciuni de infestare cu aflatoxină

Un număr de 32 de automate pentru distribuirea laptelui, care sunt alimentate din producţia unor ferme, a fost suspendată în urma controalelor privind nivelul de aflatoxină.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), automatele pentru distribuirea laptelui sunt alimentate din producţia unor ferme. În cazul în care există suspiciuni de depăşire a limitei de aflatoxină M1 pentru o fermă, laptele provenind de la această fermă este oprit de la livrare şi comercializare, deci nu mai alimentează automatele unde furnizează în mod obişnuit lapte, au explicat reprezentanţii ANSVSA într-un comunicat de presă remis duminică.

În acelaşi context – au arătat oficialii Autorităţii Sanitare Veterinare – comercializarea laptelui prin aceste automate se reia numai în momentul în care buletinele de analiză demonstrează că laptele este bun pentru consum. “Este o măsură de prevenire a pătrunderii pe piaţă a unor produse care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor, care se aplică de Autoritate, conform prevederilor legale”, se mai menţiona în comunicat.

ANSVA a mai precizat că acţiunea de control dispusă pentru laptele materie primă este în curs de finalizare şi a vizat ferme, centre de colectare, unităţi de procesare şi automate de distribuire a laptelui. Rezultatele acţiunii vor fi făcute publice în cursul săptămânii viitoare, dupa finalizarea centralizării datelor de la nivel naţional.

R.D.