1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:15
No menu items!

Autocar românesc, ACCIDENT grav în Bulgaria: un român a murit, iar cinci sunt răniţi grav UPDATE

spot_img

Autocarul în care se aflau românii a căzut într-o râpă în apropiere de Veliko Târnovo

 

autocar_bulgaria

  • UPDATE

Oficiali ai Ministerului de Interne bulgar au precizat, duminică dimineață, că o româncă în vârstă de 27 de ani a murit în accidentul în care a fost implicat un autocar cu 27 de pasageri care efectua o cursă din Turcia spre România.

Biroul de presă al directoratului regional din Veliko Târnovo al Ministerului de Interne a precizat că traficul în zona producerii accidentului (Pasul Republicii) a fost închis mai bine de patru ore.

Agenția Focus relatează că autocarul era înmatriculat în România și se deplasa între Stara Zagora și Veliko Târnovo. Autocarul, condus de un cetățean român de 44 de ani, s-a răsturnat pe carosabil.

Șoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieșit negativ. În prezent, se efectuează teste pentru depistarea în organismul său a altor substanțe chimice. A fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului, transmite agenția bulgară.

Un român a murit, iar cinci sunt răniţi grav după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o râpă în Bulgaria, în apropiere de Veliko Târnovo. Doi dintre răniţi urmează să fie aduşi cu elicoptere SMURD în România, a declarat dr. Raed Afarat, secretar de stat în MAI.

Autocarul, care deservea o firmă de turism din Bucureşti, transporta turişti români care se întorceau dintr-o vacanţă petrecută în Turcia, la Kuşadasi.

Duminică dimineaţă, într-o zonă muntoasă din Bulgaria, mai precis la Pasul Republika, autocarul a ieşit de pe carosabil şi a căzut într-o râpă.

În urma accidentului, un om a murit, iar cinci sunt răniţi grav, a precizat dr. Arafat.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), răniţii au fost transportaţi la spitale din Bulgaria, iar doi dintre ei ar urma să fie aduşi la Bucureşti, cu elicoptere SMURD.

“Din primele informaţii, carosabilul era umed la ora accidentului şi se pare că şoferul ar fi intrat cu viteză prea mare într-o curbă”, au declarat surse judiciare.

La locul accidentului s-au deplasat ataşatul de afaceri interne al României şi reprezentanţi ai Consulatului.

R.D.