7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:41
No menu items!

Autocar plin cu români, implicat într-un accident în Ungaria FOTO / UPDATE

spot_img

În autocarul care s-a răsturnat pe autostrada M43 se aflau 32 de persoane. Autocarul este înmatriculat în Galați și se întorcea în România de la Roma (Italia)

 

autocar_ungariaUn autocar la bordul căruia se aflau 32 de persoane a alunecat într-un şanţ, în apropierea localităţii ungare Mako, 2 cetăţeni români fiind răniţi grav, iar 11 – uşor, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit primelor informaţii, un autocar la bordul căruia se aflau 32 de persoane a alunecat într-un şanț, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Din cele 32 de persoane aflate în autocar, 2 cetăţeni români sunt răniţi grav, iar 11 cetăţeni români sunt răniţi uşor.

autocar_ungaria1

În prezent, autorităţile ungare efectuează manevrele de descarcerare, mai precizează oficialii MAE.

Potrivit acestora, Consulatul General al României la Szeged a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile ungare pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului. Totodată, o echipă a oficiului consular se deplasează către locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară şi pentru a sprijini autorităţile în demersurile de identificare a persoanelor.

autocar_ungaria2

Potrivit informațiilor inițiale, un autocar în care se aflau 28 de români s-a răsturnat luni dimineaţă, în localitatea Mako din Ungaria, aproape de graniţa cu România, pe autostrada M43.

Potrivit primelor informații, accidentul a avut loc în jurul orei 09.30, după ce autocarul, care mergea spre România, s-a înclinat pe o parte şi s-a răsturnat.

În urma accidentului, au fost rănite mai multe persoane, însă niciuna nu este decedată.

Din primele informaţii rezultă că în autocar erau 28 de români, însă numărul exact al pasagerilor va fi stabilit în urma verificărilor.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de anchetatori şi de intervenţie ale autorităţilor maghiare.

R.D.