-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 13:14
No menu items!

Autobuzele liniei turistice Bucharest City Tour, reintroduse joi de RATB. De 1 mai bucureștenii vor putea circula gratuit

spot_img

 Bucharest-City-Tour-autobuz-supraetajat

Regia Autonomă de Transport București (RATB) reintroduce din 1 mai autobuzele liniei turistice „Bucharest City Tour”, oferind totodată bucureștenilor prilejul de a circula gratuit, în această zi, cu autobuzele supraetajate, în intervalul orar 10,00 – 22,00, în limita capacității de transport, a anunțat, miercuri, regia de transport.

“Ca și în anii trecuți, linia va funcționa pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, ce cuprinde 14 stații și poate fi parcurs în aproximativ 50 minute, respectiv Piața Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piața Unirii, Universitate, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Sos. Kiseleff și Piața Presei”, se arată în comunicatul RATB.

Tarifele de transport pentru această linie sunt neschimbate: 25 lei/card, pentru adulți și 10 lei/card, pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoțiți de adulți, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare și se poate procura din autobuzele turistice.

Potrivit RATB, turiștii au la dispoziție ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză și italiană, hărți și pliante, cu informații despre obiectivele turistice de pe traseu, precum și conexiune la internet prin sistem wireless, gratuit.

Potrivit datelor RATB, numărul călătorilor care au vizitat Bucureștiul anul trecut cu autobuzele „double decker” a fost de 44.688, în creștere cu 13% față de anul 2012, când linia turistică a înregistrat 39.470 de călători. Mai multe de jumătate au fost turiști străini. Linia turistică „Bucharest City Tour” funcționează șase luni pe an, între 1 mai și 31 octombrie.

C.A.