4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:12
No menu items!

Autobuze speciale pentru turişti, de la Braşov la Poiana Braşov

spot_img

autobuz bv

Turiştii care vin la Braşov şi doresc să ajungă în Poiana Braşov pe pârtiile de schi din staţiune, vor beneficia de o linie specială de transport, “Poiana Expres”, care va intra în funcţiune din 29 noiembrie, preţul unui bilet fiind de 5,5 lei.

Noua linie va asigura legătura între Gara CFR Braşov, centrul oraşului şi staţiunea Poiana Braşov și va intra în funcţiune începând cu 29 noiembrie, cu titlu experimental, fiind dedicată în special turiştilor care vor să ajungă pe pârtiile de schi din staţiune, în sezonul de iarnă, potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov.

“Dorim să venim în întâmpinarea braşovenilor şi turiştilor care vor să se deplaseze în staţiune. Momentul ales pentru această măsură are legătură cu deschiderea sezonului de ski şi credem că, prin demersul nostru, vom fi un sprijin pentru cei ce vor să ajungă pe pârtiile din Poiana Braşov. De asemenea, prin înfiinţarea acestei linii, intenţionăm să contribuim la măsurile luate de municipalitate pentru a fluidiza circulaţia rutieră pe Drumul Poienii şi în interiorul staţiunii”, a declarat directorul general al RAT Braşov, Cristian Radu.

Un bilet pentru linia specială, care va avea numărul 100, va costa 5,5 lei.

Autobuzele de pe linia “Poiana Expres” vor circula vineri, sâmbătă şi duminică, iar frecvenţa de circulaţie va fi de 60 de minute, conform unui orar adaptat cerinţelor.

Orarul de circulaţie al liniei “Poiana Expres” va fi afişat în toate staţiile de pe traseu, precum şi pe site-ul RAT, în secţiunea “Trasee şi orare”.

Autobuzele care vor circula pe traseul liniei 100 vor pleca din terminalul de la Gara CFR Braşov şi vor opri în staţia “Sanitas”. Pe sensul spre Gara CFR, autobuzele vor pleca din capătul de linie Poiana Braşov, apoi vor opri în staţiile “Hidro A” (zona Camera de Comerţ) şi Gară.

Lucian Mera