„Vaccinarea este şansa pentru societatea naostră de a obţine o libertate durabilă şi continuă, fără ca virusul să ne restricţioneze”, a declarat cancelarul conservator Karl Nehammer în faţa reprezentanţilor presei înainte de sesiuinea parlamentară.

Mulţi austrieci au fost împotriva textului de lege şi au manifestat aproape în fiecare weekend cu zecile de mii. 

În acest climat tensionat, guvernul se teme de escaladări şi a anunţat săptămâna aceasta stabilirea de „perimetre de protecţie” în jurul unităţilor de sănătate, centrelor de vaccinare şi de testare.

Acest vot vine în contextul în care Austria înregistrează un număr record de cazuri, pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Aproape 30.000 de infecţii în 24 de ore au fost înregistrate, miercuri, în această ţară unde de obicei se fac teste înainte de a merge la un concert, de exemplu.

În jur de 72% din populaţia de de 8,9 milioane de locuitori are în acest moment schema completă de vaccin, un procent inferior celui din Franţa şi Spania. Potrivit cifrelor comunicate de Ministerul Sănătăţii, rămân de convins un milion şi jumătate de adulţi. O loterie a fost anunţată cu o recompensă de 500 de euro pentru cei vaccinaţi.