32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:36
No menu items!

Australia și Japonia impun noi sancțiuni împotriva Rusiei

spot_img

Australia a impus, vineri, sancțiuni împotriva a doi oligarhi ruși cu legături în industria minieră. Japonia a anunțat că va impune sancțiuni împotriva a 15 indivizi și nouă organizații, inclusiv oficiali din apărare și exportatorul de arme de stat Rosoboronexport.

Ministrul de Externe Marise Payne a declarat că Australia lucrează în strânsă cooperare cu partenerii internaționali pentru a crește presiunea sancțiunilor asupra oligarhilor apropiați de președintele rus Vladimir Putin, după invazia Ucrainei.

”Australia a adăugat acum doi miliardari cu legături cu interese comerciale din Australia, Oleg Deripaska și Viktor Vekselberg”, a spus Payne într-un comunicat. Măsurile se adaugă restricțiilor impuse împotriva a 41 de oligarhi și membrilor familiilor lor, care se confruntă deja cu sancțiuni financiare specifice și interdicții de călătorie, a adăugat ea, potrivit Reuters.

Payne a spus că guvernul a salutat companiile australiene care iau atitudine și rup legăturile cu Rusia ”în semn de protest față de războiul ilegal al Moscovei împotriva Ucrainei”.

Până acum, Japonia a sancționat 76 de persoane, șapte bănci și alte 12 organizații din Rusia, potrivit ministerului de finanțe. Guvernul a declarat vineri că purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, și mai mulți producători de echipamente militare, inclusiv United Aircraft Corp, care produce avioane de luptă, vor fi sancționați.

Ambasadorul SUA în Japonia, Rahm Emanuel, a lăudat acțiunea Japoniei: ”aceste sancțiuni au lovit în centrul mașinăriei de război a Rusiei”.

                                                                                                                    Adina Silav