7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 22:51

AUSTRALIA. Pompierii, într-o cursă contraconometru pentru a controla un incendiu/VIDEO

spot_img

12 case au fost distruse într-un incendiu care a izbucnit sâmbătă în Sampson Flat, în Munţii Lofty Ranges, la est de Adelaide

australia_incendiu

Pompierii luptau, luni, pentru a controla un incendiu de pădure foarte puternic în South Australia, înaintea revenirii condiţiilor meteorologice nefavorabile, au anunţat autorităţile citate de presa internaţională.

Nu mai puţin de 12 case au fost distruse într-un incendiu care a izbucnit sâmbătă în Sampson Flat, în Munţii Lofty Ranges de la est de Adelaide. Aproximativ 13.000 de hectare de vegetaţie au fost de asemenea distruse, iar alte case din zonă sunt în continuare ameninţate, au declarat serviciile de salvare din stat.

Temperaturile au scăzut începând de duminică, în timp ce vântul, factorul agravant al acestor incendii, s-a domolit, situaţie care ar urma să dureze până marţi, când temperaturile urmează să crească din nou până la 38 de grade Celsius.

https://www.youtube.com/watch?v=Z2tg4gzfBEY

Echipele de salvare speră să profite de ziua de luni pentru a lupta împotriva incendiului pe cale aeriană.

Cel puţin 29 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite uşor, a declarat poliţia.

Zona afectată este o regiune viticolă şi agricolă, care numără aproximativ 40.000 de locuitori şi este presărată cu sate pitoreşti.

Autorităţile apreciază că este vorba despre cele mai rele condiţii de la “miercurea cenuşie” din 1983. Peste 70 de persoane au murit atunci în statele South Australia şi Victoria şi mii de locuinţe au fost distruse.

În februarie 2009, 173 de persoane au murit în statul Victoria şi peste 2.000 de locuinţe au fost distruse.

Incendiile de vegetaţie sunt curente în Australia în timpul verii.