24 C
București
marți, 9 august 2022 - 7:13
No menu items!

Australia: Câini antrenați să detecteze Covid-19, mai eficienți decât orice test disponibil în lume

spot_img

Oamenii de știință de la Universitatea Adelaide din Australia dresează câini pentru a detecta Covid-19 în transpirația oamenilor, chiar înainte ca aceștia să manifeste simplome simptome. Un proiect pilot în care sunt implicați 4 câini de urmă pe aeroportul din Helsinki a indicat faptul că câinii pot detecta prezența virusului în mai puțin de 10 secunde cu o precizie de aproape 100%.

Acesta este Floki, un spaniel springer pe care oamenii de știință de la Universitatea din Adelaide din Australia îl antrenează pentru a detecta semnele infecției cu coronavirus în transpirația umană.

Cercetarea face parte dintr-un efort internațional de instruire a câinilor de urmă pentru a examina rapid oamenii pentru COVID-19.

Câinii sunt recompensați cu o întărire pozitivă – în cazul lui Floki este lăsat să se joace cu jucăria sa preferată – atunci când aleg o probă de sudoare de la cineva bolnav dintr-o linie.

Studiile preliminare arată că câinii antrenați în acest mod sunt capabili să identifice persoanele infectate cu coronavirus înainte de a dezvolta simptome.

Revista Nature a inclus această imagine în seria celor mai puternice fotografii ale sezonului.