4.2 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 21:00
No menu items!

AUR susținut din echipa lui Florin Cîțu în privința noilor buletine: „Sper că e doar o gravă eroare”

spot_img

Președintele PNL sector 4, Pavel Popescu, unul dintre cei care îl susțin pe Florin Cîțu pentru șefia PNL, nu este de acord cu modelul cărții de identitate electronică. Acesta critică modificarea noțiunii de ”sex” cu cea de ”gen”, poziție susținută și de partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

„Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului «GEN» în loc de «SEX» pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Popescu, într-un postare pe Facebook.

Și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a criticat noul model al cărții de identitate electronice, introdus în cadrul unui proiect pilot în Cluj-Napoca, căruia i s-au adus mai multe modificări față de modelul fizic actual.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine: De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine? Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, a transmis marți AUR, într-un comunicat de presă. 

R.D.