14.1 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 4:24
No menu items!

AUR, negocieri cu PSD pentru inițierea procedurii de suspendare a lui Iohannis, dacă până săptămâna viitoare nu dă premierul

spot_img

Liderul AUR, George Simion îl somează pe președintele Klaus Iohannis să nu prelungească interimatului lui Cîțu și cel mai târziu săptămâna viitoare să vină cu o propunere fermă de premier în locul lui Florin Cîțu, demis prin moțiune de cenzură. În caz contrar, Simion anunță că vor fi demarate procedurile pentru suspendarea președintelui, iar în acest sens poartă negocieri cu PSD.

„Îl anunțăm pe șeful statului că dacă nu avem propunerea de premier săptămâna viitoare și amână guvernul interimar ca să îi prelungească domnia lui Cîțu. vom iniția procedurile de suspendare.

Azi vom începe discuțiile cu celelalte partide (…) Discutăm cu Ciolacu pentru un guvern de specialiști„.

Vom folosi toate instrumente de presiune publice: online, offline. Îl avertizăm, nu este stăpânul nostru. Procedura parlamentară dublată cu democrație participativă din partea cetățenilor”, a declarat George Simion.

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat, marți, că exclude orice intrare la guvernare alături de PSD sau PNL.

Președintele Klaus Iohannis s-a referit, miercuri, la amenințările AUR privind suspendarea sa din funcție: ”Alții au țopăit și au spus că vor suspendarea președintelui. Vor doar circ”.

                                                                                                  C.Dumitrescu