3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 10:48
No menu items!

AUR, demers pentru suspendarea lui Klaus Iohannis: “Peștele se împute de la cap”

spot_img

AUR demarează procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut, luni, într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului, de liderii formațiunii, George Simion și Claudiu Târziu. „Vom merge până la capăt”, a apus Simion. 

Liderii AUR îl acuză pe președintele Iohannis că a dus România în criză sanitară și politică.

Totodată, vom apela la sute de mii de romani care ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis. Cum era acel proverb românesc: Pestele se împute de la cap”, a spus George Simion într-o conferință de presă.

“Anunțăm astăzi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Totodată, vom apela la sute de mii de romani care ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis. (…)o vorbă românească spune că peștele se împute de la cap. Au fost două nominalizări de prim-ministru care nu au întrunit majoritate parlamentară, trebuie să mergem către anticipate și, pentru a economisi banii românilor, trebuie să mergem și la referendum pentru demiterea presedintelui. Vom strânge semnături și de la românii din diaspora pentru referendum. (…)Invităm toți românii să intre pe site-ul JosIohannis.ro și să semneze pentru referendum. Noi pregătim tabele pentru a strânge semnături de la parlamentari, ne-au semnat deja și parlamentari PNL“, a spus George Simion. 

“Ce trebuie să înțelegm astăzi e că demersul nu e un moft. L-am avertizat când am fost la Cotroceni că, dacă va nominaliza iar un guvern fără șanse, e datoria noastră să îl demitem. E deja o datorie. Nu e o mișcare de joc politic, de marketing, e o responsabilitate pe care nu au fost în stare să și-o asume alții. Domnul președinte Klaus Iohannis a încălcat de nenumărate ori Constituția, în rarele ocazii în care a fost prezent în țară, pentru că, după cum știți, în mare parte din ani a fost absent”, a adăugat Claudiu Târziu. 

“A trădat poziția de președinte, a făcut-o să pară una de bășcălie. A ajuns în folclorul urban cu această poziție. Căderea  demnității unui președinte înseamnă căderea demnității unui stat. Noi avem nevoie de un stat puternic, nu de un stat eșuat. Luați în serios demersul nostru. Parlamentarii celorlalte partide sunt rugați să ia în serios demersul nostru și să facă ceea ce trebuia să facem de mult, să îl suspendăm pe Klaus Iohannis”, a mai spus Târziu.

Potrivit Constituției, președintele României poate fi demis doar după suspendarea de către Parlament (cu minim jumătate plus unul din numărul parlamentarilor) și după organizarea unui referendum.

Raluca Dan