-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:45
No menu items!

AUR acuză TVR de linșaj mediatic, pentru o emisiune “ca pe vremea mineriadelor iliesciene”

spot_img

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere demisia imediată a președintelui director-general al TVR, Dan Cristian Turturică, precum și demiterea producătorului general Ramona Săseanu, ambii propuși în funcții de PNL, precum și demiterea directorului știrilor TVR, Oana Popescu, pentru „prejudicierea gravă a prestigiului și imaginii publice a AUR”.

„Ediția de vineri, 7 ianuarie, ora 21:00, a emisiunii „Tema Zilei” de la TVR1 a fost o ilustrare jalnică a politizării televiziunii publice, cu unicul scop de a folosi, la nevoie, aceste instrumente, întreținute din banii tuturor românilor prin bugetul de stat, la denigrarea adversarilor politici ai puterii. Emisiunea a fost construită ca un atac concertat, brutal și inadmisibil la adresa principalului partid de opoziție (AUR), realizat după rețetele propagandistice în care TVR a strălucit pe vremea mineriadelor iliesciene și care, la rându-le, moșteneau clișeele, procedurile și apucăturile din epoca Ceaușescu”, se arată într-un comunicat AUR.

Reprezentanții AUR mai susțin că în emisiunea respectivă, la lansarea atacurilor asupra partidului, moderatorul nu a reacționat deloc, așa cum cer codul deontologic sau normele CNA. 

“Prin intermediul moderatoarei, TVR a propagat clișeele politice utilizate de concurenții politici referitor la presupusul caracter ‘extremist’ și ‘populist’ al AUR, și nu a solicitat nici măcar o singură dată probe în susținerea neadevărurilor, etichetelor și epitetelor denigratoare, realmente extremiste, la adresa AUR lansate de invitații unilateral selecționați pentru a ofensa, inacceptabil, întregul electorat pe care AUR îl reprezintă în Parlament. 

A sosit momentul ca politizarea toxică a TVR să înceteze, odată cu mandatele politrucilor impuși de coaliția majoritară PNL-PSD-UDMR la conducerea acestei importante instituții publice. Oare cînd va afla și coaliția PSD-PNL-UDMR că instituțiile publice care funcționează într-o democrație parlamentară nu pot fi folosite ca niște ghioage minerești împotriva opoziției?”, mai transmite AUR.

Marilena Nedelcu