7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:08

Augustin Zegrean rămâne președintele Curții Constituționale

spot_img

Augustin Zegrean rămâne președintele Curții Constituționale

Judecătorul constituțional Augustin Zegean rămâne președintele Curții Constituționale a României (CCR) pentru încă trei ani.

Augustin Zegrean a declarat că a fost ales cu “majoritate suficientă” în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, pentru un nou mandat de trei ani. El a spus că CCR şi-a făcut datoria, a respectat Constituţia, legea, iar pe viitor va face acelaşi lucru.

Noii judecători ai Curţii Constituţionale, Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu, numiţi pentru un mandat de nouă ani, au depus jurământul de învestitură, luni, în faţa şefului statului, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni. După depunerea jurământului de învestitură, membrii Curţii Constituţionale s-au reunit în prima şedinţă în noua componenţă, în care a fost ales preşedintele CCR pentru următorii trei ani.

Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu i-au înlocuit la Curtea Constituţională pe judecătorii Acsinte Gaspar, Ion Predescu şi Aspazia Cojocaru, cărora le-a expirat mandatul pe 8 iunie.

Andrei Tudor