Augustin Zegrean nu s-a decis dacă mai vrea să fie judecător european

Mandatul de președinte al CCR expiră în 13 iulie 2016

Augustin-Zegrean

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a precizat, marţi, jurnaliștilor că încă nu s-a decis dacă va duce până la capăt procedura de candidat la funcția de judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Marți, la sediul Ministerului Justiției, au loc interviurile pentru această funcție, dar Augustin Zegrean a spus că nu s-a decis dacă va prezenta, în ciuda faptului că s-a înscris la concurs.

Că voi merge, nu este adevărat. Că m-am înscris, este adevărat. Încă nu m-am hotărât nici să mă duc la interviu

Augustin Zegrean
președintele CCR

Întrebat de ce încă nu s-a decis, Zegrean a răspuns sec: „De aia”. În continuare, el a explicat de ce s-a înscris totuși la concursul pentru un post de judecător la Curtea Europeană de Justiţie. „Pentru că vreau să merg mai departe, la anul mi se încheie mandatul la Curtea Constituţională. La anul, în 13 iulie, eu închei mandatul la Curte, şi nu pot să stau degeaba”, a explicat Zegrean.

Potrivit procedurii, numirea unui judecător este făcută de Guvern dintre cele trei propuneri înaintate de Comisia de la Ministerul Justiţiei care selectează dintr-o listă de 11 persoane.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU