14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 7:44
No menu items!

Augustin Lazăr, vizită în Serbia. A fost semnat memorandumul de cooperare privind combaterea infracționalității

spot_img

Procurorul general Augustin Lazăr a efectuat o vizită de lucru în Serbia, context în care a fost semnat un memorandum privind cooperarea între Parchetele din cele două țări în domeniul combaterii infracționalității transnaționale.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, documentul stabilește domeniile cheie în care are loc cooperarea judiciară între Parchetele din cele două țări, respectiv combaterea infracționalității transnaționale organizate, terorism, migrația ilegală, corupția, criminalitatea informatică și alte infracțiuni grave.

Totodată, memorandumul stabilește și principalele modalități de realizare a cooperării: schimbul de informații privind stadiul și tendințele infracționalității transnaționale; schimbul de informații generale privind sistemele de justiție și legislația celor două state, convențiile internaționale aplicabile, practica judiciară actuală și măsurile de aplicare a legii în domeniile cheie; organizarea de conferințe și seminarii pe teme de interes comun în cadrul luptei împotriva infracționalității transnaționale și a altor infracțiuni grave.

În cadrul discuțiilor purtate în timpul vizitei, Zagorka Dolovac, procurorul general al Serbiei, și Augustin Lazăr au abordat și alte subiecte de interes comun pentru parchetele din cele două țări.

Programul vizitei a inclus, de asemenea, întrevederi de lucru cu ministrul de Justiție din Serbia, Nela Kuburovic, și cu ministrul de Interne, Nebojsa Stefanovic.

Din delegația Ministerului Public au mai făcut parte Romulus Varga – procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General, Daniel Horodniceanu – procuror șef al DIICOT, Marius Iacob – procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, se mai precizează în comunicatul de presă.